#thelastkingdom hashtag

Discover instagram "Thelastkingdom" tag

[ KETIKA AZAZIL BERPUTUS ASA :
@hadifayyadh_novelist

[ KETIKA AZAZIL BERPUTUS ASA : "MASTER PIECE" NOVEL CETUSAN AKHIR ZAMAN ] Penulisan yang disentuh dengan tinta Al Quran dan Hadis serta pandangan para Ulama' yang digarap secara halus di dalam susur galur penceritaan. . . "Bila saya baca buku tu dan cuba tengok dengan keadaan dunia sekarang. Macam satu-satu je berlaku. Saya pun pernah mimpi tsunami 2 kali lepas baca buku ni. Seram pula rasanya kadang-kadang. Sampai kadang-kadang time solat pun dia datang dengan sendiri. Allahu. Tuhan je tahu." - Yuyu, 13 Ilustrasi dan bayangan huru hara yang dibuat meletakkan pembaca di dalam kantung kebimbangan yang akan menjadikan anda tidak lagi merasakan dunia ini perlu dikejar secara total, kerana ia bakal karam. . Pengembaraan yang dipaut melalui metafora sastera yang ringan, memungkinkan anda merasainya sehingga tidak lagi mahu berhenti dari proksi pembacaan. Inilah kata-kata pembaca kami. Alhamdulillah, semoga ia mampu meledakkan minda anda ke mercu rasa perhambaan yang padu. . Jom dapat

SIAPAKAH PENDUDUK TEMPATAN YANG SEBENARNYA?
…
Bangsa melayu merupakn satu cabang bahasa Austronesia, maka orang melayu juga dianggap sebagai berasal dari Taiwan. Ada yang berpendapat bangsa Melayu tidak wujud. Melayu dikatakan terlahir daripada perkhawinan campur antara “penduduk tempatan” dengan saudagar-saudagar Cina, India, Arab dan Siam yang singgah di Semenanjung Tanah Melayu untuk berdagang.
…
Andaian dan spekulasi tentang siapakah “penduduk tempatan” inilah yang kerap kali menjadi bahan perdebatan antara ahli akademik, pakar sejarah, ahli politik dan tidak terkecuali para keyboard warriors di laman-laman social.
…
Bangsa melayu sebenarnya bukanlah satu bangsa yang hanya wujud di Malaysia tetapi orang Melayu telah wujud sekian lama di Kepulaun Melayu Malay Archipelago. Marilah sama-sama kita menerokai tentang peradaban melayu yang tersembunyi selama ini dalam buku “The Lastkingdom”.
…
JOM dapatkan sekarang koleksi-koleksi “Best Seller” hasil penulisan @hadi_fayyadh yang menjawab segala persoalan anda selama ini. DAPATKANNYA sekarang di MPH, Popular atau agen-agen kami yang SAH.
.
.
DAPATKAN SEKARANG! http://www.wasap.my/60105030107

#fayyadhtroopersjunior
#semusimdibarzakh
#ketikaazazilberputusasa
#semusimdimahsyar
#mengintaiakudineraka
#eyesfromtheabyss
#infinitywar
#thelastkingdom
#syurgabuatkupendosa
#fayyadhtrooperslegacy
@naqhuhines_toko_buku

SIAPAKAH PENDUDUK TEMPATAN YANG SEBENARNYA? … Bangsa melayu merupakn satu cabang bahasa Austronesia, maka orang melayu juga dianggap sebagai berasal dari Taiwan. Ada yang berpendapat bangsa Melayu tidak wujud. Melayu dikatakan terlahir daripada perkhawinan campur antara “penduduk tempatan” dengan saudagar-saudagar Cina, India, Arab dan Siam yang singgah di Semenanjung Tanah Melayu untuk berdagang. … Andaian dan spekulasi tentang siapakah “penduduk tempatan” inilah yang kerap kali menjadi bahan perdebatan antara ahli akademik, pakar sejarah, ahli politik dan tidak terkecuali para keyboard warriors di laman-laman social. … Bangsa melayu sebenarnya bukanlah satu bangsa yang hanya wujud di Malaysia tetapi orang Melayu telah wujud sekian lama di Kepulaun Melayu Malay Archipelago. Marilah sama-sama kita menerokai tentang peradaban melayu yang tersembunyi selama ini dalam buku “The Lastkingdom”. … JOM dapatkan sekarang koleksi-koleksi “Best Seller” hasil penulisan

MENGAJAR AKU ERTI KEHIDUPAN…
…
@naqhuhines_toko_buku

MENGAJAR AKU ERTI KEHIDUPAN… … "Penulisan yang mampu membuka minda dan menggegar jiwa. Memang terbit rasa insaf dan kerisauan bila baca novel-novel yang saya dah beli. Memang mampu untuk buat saya bermuhasabah diri. Terima kasih kepada Ustaz @hadi fayyadh. Terima kasih sangat-sangat 😭" - Puteri . . Buku yang akan membawa anda merasai seperti pengalaman sebenar di saat membaca seakan berada didunia buku ini. Ia akan membuatkan kita sedar dan berfikir sejenak tentang apa yang kita lakukan selama ini. Terngiang-ngiang ungkapan hamba yang menyesal atas dosa yang dilakukan. … Jom kita dapatkan karya hasil daripada Ustaz @hadi fayyadh yang bakal mengubah kehidupan kita selepas ini. Dapatkan sekarang dengan adanya promosi BELI 3 BUKU PERCUMA 3 EBOOK . . WHATSAPP SEKARANG! http://www.wasap.my/60105030107 #fayyadhtroopersjunior #semusimdibarzakh #ketikaazazilberputusasa #semusimdimahsyar #mengintaiakudineraka #eyesfromtheabyss #infinitywar #thelastkingdom

MENGINTAI AKU DI NERAKA.
.
Malam ini aku berdiri di tebing nan tinggi. Bulan purnama kemilau dengan cahayanya. Bintang-bintang diam bertebaran di penjuru langit.
.
Aku disini dengan hati yang hancur kernanya.
@hadifayyadh_novelist

MENGINTAI AKU DI NERAKA. . Malam ini aku berdiri di tebing nan tinggi. Bulan purnama kemilau dengan cahayanya. Bintang-bintang diam bertebaran di penjuru langit. . Aku disini dengan hati yang hancur kernanya. "Cinta .. Mengapa kau pergi ? Di kala ini aku sedang meniti kepayahan untuk melupakan .. Jangan tinggalkan aku sendirian .. Dukaku sekian lama jangan kau benamkan lagi, aku sudah cukup terseksa.." . Aleeya Qistina berputus asa dengan kehidupan. Tiada harapan mahupun bahu untuk disandarkan. Nekad untuk bunuh diri kian menebal. Namun Malam itu telah merubah segalanya. Pertemuan dengan lelaki melecur wajahnya dan bertatoo itu di disko telah membawa seribu cerita yang menakutkan. . Dia dipertontonkan pelbagai pengalaman aneh di dalam satu malam. Dia menempuh Jarak perjalanan itu yang dirasakan terlalu dekat walhal telah sebulan dia tidak kembali ke rumah. . Apakah situasi yang dia lalui sebenarnya yang dia fikir hanya satu malam sedangkan sebulan dia telah menghilangkan diri.? .

KENAPA BUKU INI SANGAT DICARI ?
....
Memang susah betul nak cari buku Infinity War by @hadi_fayyadh, pusing semua kedai buku memang tak kan jumpa. Fuhh penat giler...
。。。
Ramai orang sudah mula buka mata, yang dahulu katanya taksub sangat dengan teori konspirasi laa, obses la, fanatik la, tapi sejak kita didedahkan dengan pelbagai kebenaran yang juga pernah diberi amaran oleh Nabi SAW maka ramai yang sudah mula sedar.
。。。
Sedar tentang apa sebenarnya? Mara bahaya yang sedang datang, fitnah dan keruntuhan IMAN yang maha dahsyat yang bakal menimpa kita semua.
。。。
Infinity War,.kenapa Infinity? Dimana ketika ini, manusia semakin lama semakin kosong rasa bertuhan dan imannya kepada Allah, yang akan membawa kepada peperangan akhir zaman yang dahsyat. 。。。。
Bacalah,.anda akan tahu dunia ini sudah terlalu kritikal.
.
. 
Dapatkan sekarang! 01128669301 atau tekan direct link di atas! .
.
#fayyadhtrooperssilver
#fayyadhproduction 
#fayyadhtroopers 
#fayyadhtrooperslegacy 
#infinitywar #iw
#semusimdimahsyar #sdm
#semusimdibarzakh #sdb
#ketikazazilberputusasa #kaba 
#mengintaiakudineraka #syurgabuatkupendosa #thelastkingdom #thesecretprotocol
#neverbealone #hf
#hadifayyadh 
#hadifayyadhtroppers
@hadifayyadh_novelist

KENAPA BUKU INI SANGAT DICARI ? .... Memang susah betul nak cari buku Infinity War by @hadi fayyadh, pusing semua kedai buku memang tak kan jumpa. Fuhh penat giler... 。。。 Ramai orang sudah mula buka mata, yang dahulu katanya taksub sangat dengan teori konspirasi laa, obses la, fanatik la, tapi sejak kita didedahkan dengan pelbagai kebenaran yang juga pernah diberi amaran oleh Nabi SAW maka ramai yang sudah mula sedar. 。。。 Sedar tentang apa sebenarnya? Mara bahaya yang sedang datang, fitnah dan keruntuhan IMAN yang maha dahsyat yang bakal menimpa kita semua. 。。。 Infinity War,.kenapa Infinity? Dimana ketika ini, manusia semakin lama semakin kosong rasa bertuhan dan imannya kepada Allah, yang akan membawa kepada peperangan akhir zaman yang dahsyat. 。。。。 Bacalah,.anda akan tahu dunia ini sudah terlalu kritikal. . . Dapatkan sekarang! 01128669301 atau tekan direct link di atas! . . #fayyadhtrooperssilver #fayyadhproduction #fayyadhtroopers

قسمت سوم میکس ترانه امامیو از جیپسی کینگ 
کاملش تو پیج آپاراتم هستش اینجاهم میزارم بریده بریده .
.
.
.
.
.
#مهراب #مهراب_خسته_صدا. #جیپسی_کینگز. #امامیو #فیلمخارجی #thelastkingdom #loveyourself. #dislove #nolove #جنگ #شمشیر
@mehrdadiranin

قسمت سوم میکس ترانه امامیو از جیپسی کینگ کاملش تو پیج آپاراتم هستش اینجاهم میزارم بریده بریده . . . . . . #مهراب #مهراب خسته صدا. #جیپسی کینگز. #امامیو #فیلمخارجی #thelastkingdom #loveyourself. #dislove #nolove #جنگ #شمشیر

قسمت دوم میکس ترانه امامیو از جیپسی کینگ 
کاملش تو پیج آپاراتم هستش اینجاهم میزارم بریده بریده .
.
.
.
.
.
#مهراب #مهراب_خسته_صدا. #جیپسی_کینگز. #امامیو #فیلمخارجی #thelastkingdom #loveyourself. #dislove #nolove #جنگ #شمشیر
@mehrdadiranin

قسمت دوم میکس ترانه امامیو از جیپسی کینگ کاملش تو پیج آپاراتم هستش اینجاهم میزارم بریده بریده . . . . . . #مهراب #مهراب خسته صدا. #جیپسی کینگز. #امامیو #فیلمخارجی #thelastkingdom #loveyourself. #dislove #nolove #جنگ #شمشیر

قسمت اول میکس ترانه امامیو از جیپسی کینگ 
کاملش تو پیج آپاراتم هستش اینجاهم میزارم بریده بریده .
.
.
.
.
.
#مهراب #مهراب_خسته_صدا. #جیپسی_کینگز. #امامیو #فیلمخارجی #thelastkingdom #loveyourself. #dislove #nolove #جنگ #شمشیر
@mehrdadiranin

قسمت اول میکس ترانه امامیو از جیپسی کینگ کاملش تو پیج آپاراتم هستش اینجاهم میزارم بریده بریده . . . . . . #مهراب #مهراب خسته صدا. #جیپسی کینگز. #امامیو #فیلمخارجی #thelastkingdom #loveyourself. #dislove #nolove #جنگ #شمشیر

Apakah yang dimaksudkan dengan bunyi lebah ini ? TAG Kawan-kawan anda yang didoakan semoga menjadi anak yang Soleh.
#semusimdimahsyar
.
.
 ADAKAH INI YANG DIKATAKAN ALAM MAHSYAR?
.
.
Langit menjadi gelap, bergulung-gulung mengirimkan khabar duka. Ada sesuatu yang terbang dari langit menuju ke sini. Aku bertanya, didalam hati burung apakah itu? Tanpa ku sangka, semakin ia hampir rupa-rupanya ianya adakah buku-buku yang terlalu banyak dilemparkan dari atas langit.
…
Buku-buku itu terus menjunam, dan hinggap melekat disetiap leher manusia. Dileherku digantung sebuah buku, aku tidak tahu apakah buku itu. Apakah ini buku amalan sepanjang perjalanan hidupku. Aku mengagak secara pasti.
…
Aku terus dibenam lagi dengan kesakitan, kesengsaraan dan keperitan. Bagaikan muflis tidak memiliki apa-apa. Semua ibadah yang aku lakukan, seperti dicampakkan semula kepadaku. Tiada satu pun diterima.
…
Tentang kehidupan yang tidak kekal. Makhluk hidup pasti akan mati. Yang kekal hanya Dia sang Pencipta. Semoga khusnul khotimah, amalan diterima di sisinya aamiin. JOM dapatkan sekarang koleksi BEST SELLER “Semusim Di Mahsyar” hasil karya daripada ustaz @hadi_fayyadh yang bakal memberi manfaat kepada kita semua. DAPATKAN SEKARANG di Popular, MPH dan agen-agen kami yang SAH.
.
.
WHATSAPP SEKARANG! +60148487566
.
.
#fayyadhtroopersdiamond
#semusimdibarzakh
#ketikaazazilberputusasa
#semusimdimahsyar
#mengintaiakudineraka
#eyesfromtheabyss
#infinitywar
#thelastkingdom
#syurgabuatkupendosa
#fayyadhtrooperslegacy
@annur_dakwah

Apakah yang dimaksudkan dengan bunyi lebah ini ? TAG Kawan-kawan anda yang didoakan semoga menjadi anak yang Soleh. #semusimdimahsyar . . ADAKAH INI YANG DIKATAKAN ALAM MAHSYAR? . . Langit menjadi gelap, bergulung-gulung mengirimkan khabar duka. Ada sesuatu yang terbang dari langit menuju ke sini. Aku bertanya, didalam hati burung apakah itu? Tanpa ku sangka, semakin ia hampir rupa-rupanya ianya adakah buku-buku yang terlalu banyak dilemparkan dari atas langit. … Buku-buku itu terus menjunam, dan hinggap melekat disetiap leher manusia. Dileherku digantung sebuah buku, aku tidak tahu apakah buku itu. Apakah ini buku amalan sepanjang perjalanan hidupku. Aku mengagak secara pasti. … Aku terus dibenam lagi dengan kesakitan, kesengsaraan dan keperitan. Bagaikan muflis tidak memiliki apa-apa. Semua ibadah yang aku lakukan, seperti dicampakkan semula kepadaku. Tiada satu pun diterima. … Tentang kehidupan yang tidak kekal. Makhluk hidup pasti akan mati. Yang kekal hanya Dia sang

@syeda_obsessions

"The Last Kingdom" Since I like Vikings soo much but I didn't watch it after the death of Ragnar Lorthbroke as I believe that there is no Vikings without Ragnar so, someone suggested me to watch The Last Kingdom and now I'm going to watch it. I've watched the first episode of this series and its story line or plot is quite similar to Vikings but if you're going to compare them than I'll say that Vikings is still Vikings as I just loved the character of Ragnar. #thelastkingdom #ragnarlorthbrok #lagertha #bjorn #ivar #series #season1

THE LAST KINGDOM (se03:ep02)
.
LEOFRIC: remember me arseling?
.
Well do you?  Nice to see LEOFRIC, even if it is only in Uhtred’s feverish mind.
.
#thelastkingdom #tlk #adrianbower #leofric #tv #tvshow #tvshows #tvseries #drama #dramaseries #tvdrama #perioddrama #historicaldrama
@1obsessionafteranother

THE LAST KINGDOM (se03:ep02) . LEOFRIC: remember me arseling? . Well do you? Nice to see LEOFRIC, even if it is only in Uhtred’s feverish mind. . #thelastkingdom #tlk #adrianbower #leofric #tv #tvshow #tvshows #tvseries #drama #dramaseries #tvdrama #perioddrama #historicaldrama

THE LAST KINGDOM (se03:ep02)
.
BRIDA the Badass.  She ain’t taking no-one’s shit.
.
#thelastkingdom #tsk #brida #emilycox #tv #tvshow #tvshows #tvseries #drama #dramaseries #tvdrama #perioddrama #historicaldrama
@1obsessionafteranother

THE LAST KINGDOM (se03:ep02) . BRIDA the Badass. She ain’t taking no-one’s shit. . #thelastkingdom #tsk #brida #emilycox #tv #tvshow #tvshows #tvseries #drama #dramaseries #tvdrama #perioddrama #historicaldrama

⠀
⠀ ⠀⠀@d4.aشكرآ😘
⠀
⠀
⠀
⠀⠀⠀⠀
- اصعد للسماء بس كون مو دخان 😉. ⠀ - ωєℓcσмє тσ м αccount ♩
⠀⠀⠀⠀⠀⠀◂◂⠀⠀⠀▮▮⠀⠀⠀▸▸
.
.
.#تحشيش_عراقي #مسابقه_عکاسی #مسابقه #اكسبلورر #تصميم_بدون_حقوق #توماس_شيلبي #جون_شيلبي #برفيسور
#بيكي_بلايندرز 
#توماس_شيلبي 
#الجوكر

#tommyshelby
#cillianmurphy
#peckyblinders#arthurshelby#johnshelby
#thomasshelby#tommyshelby#alfiesolomons
#byorderofthepeakyblinderis
#peakyblinders
#Suits
#thelastkingdom
#gameofthrones
#thomasshelby
#xxxtentacionedits
@2gtv._

⠀ ⠀ ⠀⠀@d4.aشكرآ😘 ⠀ ⠀ ⠀ ⠀⠀⠀⠀ - اصعد للسماء بس كون مو دخان 😉. ⠀ - ωєℓcσмє тσ м αccount ♩ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀◂◂⠀⠀⠀▮▮⠀⠀⠀▸▸ . . . #تحشيش عراقي #مسابقه عکاسی #مسابقه #اكسبلورر #تصميم بدون حقوق #توماس شيلبي #جون شيلبي #برفيسور #بيكي بلايندرز #توماس شيلبي #الجوكر #tommyshelby #cillianmurphy #peckyblinders #arthurshelby #johnshelby #thomasshelby #tommyshelby #alfiesolomons #byorderofthepeakyblinderis #peakyblinders #suits #thelastkingdom #gameofthrones #thomasshelby #xxxtentacionedits

We’re all cuddled up cosy on the sofa 😍. #sundaychillin #watchingboxsets #thelastkingdom
@tracyabh

We’re all cuddled up cosy on the sofa 😍. #sundaychillin #watchingboxsets #thelastkingdom

In bed already to watch as many episodes as I can tonight.... #slightlyobsessed #thelastkingdom #netflix
@bexguy82

In bed already to watch as many episodes as I can tonight.... #slightlyobsessed #thelastkingdom #netflix

Next