@borongbyayuni

BORONG TUDUNG TERBAIK 🇧🇳 @borongbyayuni

💖Owner to a #mumprenuer 💖selling quality scarves for resell/dropship ⚠️ NO CALL 💖Use #rulesbba for T&C & #faqbba "Slowly but Surely"

http://www.wasapku.com/+6738305291

😂😂😂😂😂 Paham sis... Pakai lah bawal saja.. Confirm cair husbands, boyfriends, abg2 kat luar sana... 💗
@borongbyayuni
Brunei

😂😂😂😂😂 Paham sis... Pakai lah bawal saja.. Confirm cair husbands, boyfriends, abg2 kat luar sana... 💗

Adakah biskita mau mendapat side income atau online business tanpa modal? Hanya menggunakan FACEBOOK, INSTAGRAM, WHATSAPP, TWITTER and ETC sebagai business platform boleh membantu kita dapat side income $$$ dan juga bahan promosi dengan mudah.

Join lah group RESELLER BORONG BY AYUNI sekarang for FREE tanpa syarat2. TAK NAK yang hanya jadi CCTV atau BERSAHAJA. Terbuka pada #student , #parttime #seller, #onlineshop yang nak tambah product jualan, #housewife and #lelaki yang berminat business online.

Siapa nak info lanjut boleh Whatsapp terus ke 📲http://www.wasapku.com/+6738305291

#bandarseribegawan #tutong #kualabelait #seria #bawalborong #temburong #kualabelait #brune#bruneionlines #borongtudungmurah #bruneionlineshopping #brunei #bruneifm #borongmurah #borongtudung #pleated #chiffonlover #chiffonshawlmurah #borongbyayuni #cotton #bawalprinted #voile #bruneishop #igbrunei #sayajualsayapakai
@borongbyayuni
Brunei

Adakah biskita mau mendapat side income atau online business tanpa modal? Hanya menggunakan FACEBOOK, INSTAGRAM, WHATSAPP, TWITTER and ETC sebagai business platform boleh membantu kita dapat side income $$$ dan juga bahan promosi dengan mudah. Join lah group RESELLER BORONG BY AYUNI sekarang for FREE tanpa syarat2. TAK NAK yang hanya jadi CCTV atau BERSAHAJA. Terbuka pada #student , #parttime #seller, #onlineshop yang nak tambah product jualan, #housewife and #lelaki yang berminat business online. Siapa nak info lanjut boleh Whatsapp terus ke 📲http://www.wasapku.com/+6738305291 #bandarseribegawan #tutong #kualabelait #seria #bawalborong #temburong #kualabelait #brune #bruneionlines #borongtudungmurah #bruneionlineshopping #brunei #bruneifm #borongmurah #borongtudung #pleated #chiffonlover #chiffonshawlmurah #borongbyayuni #cotton #bawalprinted #voile #bruneishop #igbrunei #sayajualsayapakai

Alhamdulillah TQ #bbalovers... Sempat borong tudung untuk pakai belayar sis ani... 💗 So can you too sis! Harga in sha allah SANGAT BERBALOI.
@borongbyayuni
Brunei

Alhamdulillah TQ #bbalovers... Sempat borong tudung untuk pakai belayar sis ani... 💗 So can you too sis! Harga in sha allah SANGAT BERBALOI.

Adakah biskita mau mendapat side income atau online business tanpa modal? Hanya menggunakan FACEBOOK, INSTAGRAM, WHATSAPP, TWITTER and ETC sebagai business platform boleh membantu kita dapat side income $$$ dan juga bahan promosi dengan mudah.

Join lah group RESELLER BORONG BY AYUNI sekarang for FREE tanpa syarat2. TAK NAK yang hanya jadi CCTV atau BERSAHAJA. Terbuka pada #student , #parttime #seller, #onlineshop yang nak tambah product jualan, #housewife and #lelaki yang berminat business online.

Siapa nak info lanjut boleh Whatsapp terus ke 📲http://www.wasapku.com/+6738305291

#bandarseribegawan #tutong #kualabelait #seria #bawalborong #temburong #kualabelait #brune#bruneionlines #borongtudungmurah #bruneionlineshopping #brunei #bruneifm #borongmurah #borongtudung #pleated #chiffonlover #chiffonshawlmurah #borongbyayuni #cotton #bawalprinted #voile #bruneishop #igbrunei #sayajualsayapakai
@borongbyayuni
Bandar Seri Begawan, Brunei

Adakah biskita mau mendapat side income atau online business tanpa modal? Hanya menggunakan FACEBOOK, INSTAGRAM, WHATSAPP, TWITTER and ETC sebagai business platform boleh membantu kita dapat side income $$$ dan juga bahan promosi dengan mudah. Join lah group RESELLER BORONG BY AYUNI sekarang for FREE tanpa syarat2. TAK NAK yang hanya jadi CCTV atau BERSAHAJA. Terbuka pada #student , #parttime #seller, #onlineshop yang nak tambah product jualan, #housewife and #lelaki yang berminat business online. Siapa nak info lanjut boleh Whatsapp terus ke 📲http://www.wasapku.com/+6738305291 #bandarseribegawan #tutong #kualabelait #seria #bawalborong #temburong #kualabelait #brune #bruneionlines #borongtudungmurah #bruneionlineshopping #brunei #bruneifm #borongmurah #borongtudung #pleated #chiffonlover #chiffonshawlmurah #borongbyayuni #cotton #bawalprinted #voile #bruneishop #igbrunei #sayajualsayapakai

Bawal Bidang 50 Chiffon premium gais.. Warna stock sweet2 ni... 💗 Tq #bbalovers
@borongbyayuni

Bawal Bidang 50 Chiffon premium gais.. Warna stock sweet2 ni... 💗 Tq #bbalovers

Adakah biskita mau mendapat side income atau online business tanpa modal? Hanya menggunakan FACEBOOK, INSTAGRAM, WHATSAPP, TWITTER and ETC sebagai business platform boleh membantu kita dapat side income $$$ dan juga bahan promosi dengan mudah.

Join lah group RESELLER BORONG BY AYUNI sekarang for FREE tanpa syarat2. TAK NAK yang hanya jadi CCTV atau BERSAHAJA. Terbuka pada #student , #parttime #seller, #onlineshop yang nak tambah product jualan, #housewife and #lelaki yang berminat business online.

Siapa nak info lanjut boleh Whatsapp terus ke 📲http://www.wasapku.com/+6738305291

#bandarseribegawan #tutong #kualabelait #seria #bawalborong #temburong #kualabelait #brune#bruneionlines #borongtudungmurah #bruneionlineshopping #brunei #bruneifm #borongmurah #borongtudung #pleated #chiffonlover #chiffonshawlmurah #borongbyayuni #cotton #bawalprinted #voile #bruneishop #igbrunei #sayajualsayapakai
@borongbyayuni

Adakah biskita mau mendapat side income atau online business tanpa modal? Hanya menggunakan FACEBOOK, INSTAGRAM, WHATSAPP, TWITTER and ETC sebagai business platform boleh membantu kita dapat side income $$$ dan juga bahan promosi dengan mudah. Join lah group RESELLER BORONG BY AYUNI sekarang for FREE tanpa syarat2. TAK NAK yang hanya jadi CCTV atau BERSAHAJA. Terbuka pada #student , #parttime #seller, #onlineshop yang nak tambah product jualan, #housewife and #lelaki yang berminat business online. Siapa nak info lanjut boleh Whatsapp terus ke 📲http://www.wasapku.com/+6738305291 #bandarseribegawan #tutong #kualabelait #seria #bawalborong #temburong #kualabelait #brune #bruneionlines #borongtudungmurah #bruneionlineshopping #brunei #bruneifm #borongmurah #borongtudung #pleated #chiffonlover #chiffonshawlmurah #borongbyayuni #cotton #bawalprinted #voile #bruneishop #igbrunei #sayajualsayapakai

Delivery Day! ♥️ Tq syukur alhamdulillah SHAWL EXPRESS 🔥 orders 2 weeks this month... TQ #bbalovers
@borongbyayuni

Delivery Day! ♥️ Tq syukur alhamdulillah SHAWL EXPRESS 🔥 orders 2 weeks this month... TQ #bbalovers

Adakah biskita mau mendapat side income atau online business tanpa modal? Hanya menggunakan FACEBOOK, INSTAGRAM, WHATSAPP, TWITTER and ETC sebagai business platform boleh membantu kita dapat side income $$$ dan juga bahan promosi dengan mudah.

Join lah group RESELLER BORONG BY AYUNI sekarang for FREE tanpa syarat2. TAK NAK yang hanya jadi CCTV atau BERSAHAJA. Terbuka pada #student , #parttime #seller, #onlineshop yang nak tambah product jualan, #housewife and #lelaki yang berminat business online.

Siapa nak info lanjut boleh Whatsapp terus ke 📲http://www.wasapku.com/+6738305291

#bandarseribegawan #tutong #kualabelait #seria #bawalborong #temburong #kualabelait #brune#bruneionlines #borongtudungmurah #bruneionlineshopping #brunei #bruneifm #borongmurah #borongtudung #pleated #chiffonlover #chiffonshawlmurah #borongbyayuni #cotton #bawalprinted #voile #bruneishop #igbrunei #sayajualsayapakai
@borongbyayuni

Adakah biskita mau mendapat side income atau online business tanpa modal? Hanya menggunakan FACEBOOK, INSTAGRAM, WHATSAPP, TWITTER and ETC sebagai business platform boleh membantu kita dapat side income $$$ dan juga bahan promosi dengan mudah. Join lah group RESELLER BORONG BY AYUNI sekarang for FREE tanpa syarat2. TAK NAK yang hanya jadi CCTV atau BERSAHAJA. Terbuka pada #student , #parttime #seller, #onlineshop yang nak tambah product jualan, #housewife and #lelaki yang berminat business online. Siapa nak info lanjut boleh Whatsapp terus ke 📲http://www.wasapku.com/+6738305291 #bandarseribegawan #tutong #kualabelait #seria #bawalborong #temburong #kualabelait #brune #bruneionlines #borongtudungmurah #bruneionlineshopping #brunei #bruneifm #borongmurah #borongtudung #pleated #chiffonlover #chiffonshawlmurah #borongbyayuni #cotton #bawalprinted #voile #bruneishop #igbrunei #sayajualsayapakai

Adakah biskita mau mendapat side income atau online business tanpa modal? Hanya menggunakan FACEBOOK, INSTAGRAM, WHATSAPP, TWITTER and ETC sebagai business platform boleh membantu kita dapat side income $$$ dan juga bahan promosi dengan mudah.

Join lah group RESELLER BORONG BY AYUNI sekarang for FREE tanpa syarat2. TAK NAK yang hanya jadi CCTV atau BERSAHAJA. Terbuka pada #student , #parttime #seller, #onlineshop yang nak tambah product jualan, #housewife and #lelaki yang berminat business online.

Siapa nak info lanjut boleh Whatsapp terus ke 📲http://www.wasapku.com/+6738305291

#bandarseribegawan #tutong #kualabelait #seria #bawalborong #temburong #kualabelait #brune#bruneionlines #borongtudungmurah #bruneionlineshopping #brunei #bruneifm #borongmurah #borongtudung #pleated #chiffonlover #chiffonshawlmurah #borongbyayuni #cotton #bawalprinted #voile #bruneishop #igbrunei #sayajualsayapakai
@borongbyayuni

Adakah biskita mau mendapat side income atau online business tanpa modal? Hanya menggunakan FACEBOOK, INSTAGRAM, WHATSAPP, TWITTER and ETC sebagai business platform boleh membantu kita dapat side income $$$ dan juga bahan promosi dengan mudah. Join lah group RESELLER BORONG BY AYUNI sekarang for FREE tanpa syarat2. TAK NAK yang hanya jadi CCTV atau BERSAHAJA. Terbuka pada #student , #parttime #seller, #onlineshop yang nak tambah product jualan, #housewife and #lelaki yang berminat business online. Siapa nak info lanjut boleh Whatsapp terus ke 📲http://www.wasapku.com/+6738305291 #bandarseribegawan #tutong #kualabelait #seria #bawalborong #temburong #kualabelait #brune #bruneionlines #borongtudungmurah #bruneionlineshopping #brunei #bruneifm #borongmurah #borongtudung #pleated #chiffonlover #chiffonshawlmurah #borongbyayuni #cotton #bawalprinted #voile #bruneishop #igbrunei #sayajualsayapakai

Adakah biskita mau mendapat side income atau online business tanpa modal? Hanya menggunakan FACEBOOK, INSTAGRAM, WHATSAPP, TWITTER and ETC sebagai business platform boleh membantu kita dapat side income $$$ dan juga bahan promosi dengan mudah.

Join lah group RESELLER BORONG BY AYUNI sekarang for FREE tanpa syarat2. TAK NAK yang hanya jadi CCTV atau BERSAHAJA. Terbuka pada Student, Part Timers, Online shop yang nak tambah product jualan,Housewifes and Lelaki2 yang berminat business online.

Siapa nak info lanjut boleh Whatsapp terus ke 📲http://www.wasapku.com/+6738305291

#bandarseribegawan #tutong #kualabelait #seria #bawalborong #temburong #kualabelait #brune#bruneionlines #borongtudungmurah #bruneionlineshopping #onlineshopmurah #brunei #bruneifm #borongmurah #borongtudung #pleated #chiffonlover #terbaru #terbaik #hotselling #chiffonshawlmurah #borongbyayuni #cotton #bawalprinted #voile #bruneishop #igbrunei #sayajualsayapakai
@borongbyayuni

Adakah biskita mau mendapat side income atau online business tanpa modal? Hanya menggunakan FACEBOOK, INSTAGRAM, WHATSAPP, TWITTER and ETC sebagai business platform boleh membantu kita dapat side income $$$ dan juga bahan promosi dengan mudah. Join lah group RESELLER BORONG BY AYUNI sekarang for FREE tanpa syarat2. TAK NAK yang hanya jadi CCTV atau BERSAHAJA. Terbuka pada Student, Part Timers, Online shop yang nak tambah product jualan,Housewifes and Lelaki2 yang berminat business online. Siapa nak info lanjut boleh Whatsapp terus ke 📲http://www.wasapku.com/+6738305291 #bandarseribegawan #tutong #kualabelait #seria #bawalborong #temburong #kualabelait #brune #bruneionlines #borongtudungmurah #bruneionlineshopping #onlineshopmurah #brunei #bruneifm #borongmurah #borongtudung #pleated #chiffonlover #terbaru #terbaik #hotselling #chiffonshawlmurah #borongbyayuni #cotton #bawalprinted #voile #bruneishop #igbrunei #sayajualsayapakai

@Regran_ed from @langkahsunnah -  Jangan beli barang dalam penawaran orang lain 📃
.
Dari Ibnu ‘Umar, ia berkata, dari Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam,
.
“Janganlah seseorang menjual di atas jualan saudaranya. Janganlah pula seseorang melamar di atas khitbah saudaranya kecuali jika ia mendapat izin akan hal itu.” (HR. Muslim no. 1412)
.
Dari Ibnu ‘Umar, ia berkata bahwasanya Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,
.
لاَ يَبِيعُ بَعْضُكُمْ عَلَى بَيْعِ أَخِيهِ
.
“Janganlah seseorang di antara kalian menjual di atas jualan saudaranya.” (HR. Bukhari no. 2139)
.
Yang dimaksud menjual di atas jualan saudaranya semisal seseorang yang telah membeli sesuatu dan masih dalam tenggang khiyar (bisa memutuskan melanjutkan transaksi atau membatalkannya), lantas transaksi ini dibatalkan. Si penjual kedua mengiming-imingi, “Mending kamu batalkan saja transaksimu dengan penjual pertama tadi. Saya jual barang ini padamu (sama dengan barang penjual pertama tadi), namun dengan harga lebih murah.” Si penjual intinya mengiming-imingi dengan harga lebih menggiurkan atau semisal itu sehingga pembeli pertama membatalkan transaksi. Jual beli semacam ini jelas haramnya berdasarkan dalil-dalil di atas karena di dalamnya ada tindakan memudhorotkan saudara muslim lainnya.
.
Begitu pula diharamkan membeli di atas belian saudaranya. Contohnya si pembeli kedua berkata pada si penjual yang masih berada dalam tenggang khiyar dengan pembeli pertama, “Mending kamu batalkan saja transaksimu dengan pembeli pertama tadi. Saya bisa beli dengan harga lebih tinggi dari yang ia beli.” Si pembeli dalam kondisi ini berani membayar dengan harga lebih tinggi sehingga penjual berani membatalkan transaksi dengan pembeli pertama.
.
Dua macam transaksi di atas adalah transaksi yang haram karena menimbulkan mudhorot dan kerusakan bagi kaum muslimin lainnya.
.
Baca Selengkapnya : https:// rumaysho.com/1677-menjual-di-atas-jualan-saudaranya.html
.
#langkahsunnah #sunnah #tauhid #manhajsalaf #fiqih #syirik #aqidah #akhlak #ikhwan #akhwat #nasehatislam #indonesia #jakarta #surabaya #bandung #yogyakarta #semarang #makassar #medanAyuniMuhd
@borongbyayuni

@Regran ed from @langkahsunnah - Jangan beli barang dalam penawaran orang lain 📃 . Dari Ibnu ‘Umar, ia berkata, dari Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam, . “Janganlah seseorang menjual di atas jualan saudaranya. Janganlah pula seseorang melamar di atas khitbah saudaranya kecuali jika ia mendapat izin akan hal itu.” (HR. Muslim no. 1412) . Dari Ibnu ‘Umar, ia berkata bahwasanya Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda, . لاَ يَبِيعُ بَعْضُكُمْ عَلَى بَيْعِ أَخِيهِ . “Janganlah seseorang di antara kalian menjual di atas jualan saudaranya.” (HR. Bukhari no. 2139) . Yang dimaksud menjual di atas jualan saudaranya semisal seseorang yang telah membeli sesuatu dan masih dalam tenggang khiyar (bisa memutuskan melanjutkan transaksi atau membatalkannya), lantas transaksi ini dibatalkan. Si penjual kedua mengiming-imingi, “Mending kamu batalkan saja transaksimu dengan penjual pertama tadi. Saya jual barang ini padamu (sama

Adakah biskita mau mendapat side income atau online business tanpa modal? Hanya menggunakan FACEBOOK, INSTAGRAM, WHATSAPP, TWITTER and ETC sebagai business platform boleh membantu kita dapat side income $$$ dan juga bahan promosi dengan mudah.

Join lah group RESELLER BORONG BY AYUNI sekarang for FREE tanpa syarat2. TAK NAK yang hanya jadi CCTV atau BERSAHAJA. Terbuka pada #student , #parttime #seller, #onlineshop yang nak tambah product jualan, #housewife and #lelaki yang berminat business online.

Siapa nak info lanjut boleh Whatsapp terus ke 📲http://www.wasapku.com/+6738305291

#bandarseribegawan #tutong #kualabelait #seria #bawalborong #temburong #kualabelait #brune#bruneionlines #borongtudungmurah #bruneionlineshopping #brunei #bruneifm #borongmurah #borongtudung #pleated #chiffonlover #chiffonshawlmurah #borongbyayuni #cotton #bawalprinted #voile #bruneishop #igbrunei #sayajualsayapakai
@borongbyayuni
Brunei-Muara District

Adakah biskita mau mendapat side income atau online business tanpa modal? Hanya menggunakan FACEBOOK, INSTAGRAM, WHATSAPP, TWITTER and ETC sebagai business platform boleh membantu kita dapat side income $$$ dan juga bahan promosi dengan mudah. Join lah group RESELLER BORONG BY AYUNI sekarang for FREE tanpa syarat2. TAK NAK yang hanya jadi CCTV atau BERSAHAJA. Terbuka pada #student , #parttime #seller, #onlineshop yang nak tambah product jualan, #housewife and #lelaki yang berminat business online. Siapa nak info lanjut boleh Whatsapp terus ke 📲http://www.wasapku.com/+6738305291 #bandarseribegawan #tutong #kualabelait #seria #bawalborong #temburong #kualabelait #brune #bruneionlines #borongtudungmurah #bruneionlineshopping #brunei #bruneifm #borongmurah #borongtudung #pleated #chiffonlover #chiffonshawlmurah #borongbyayuni #cotton #bawalprinted #voile #bruneishop #igbrunei #sayajualsayapakai

⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️
🎌SIAPA MAU HARGA PROMO CEPAT2 DM🎌

Assalamualaikum ☀ Bismillahirrahmanirrahim... Pre Order Cotton Voile Printed ❤️20pcs Bnd$90 ❤️10pcs Bnd$50 ⚠️ MINIMUM ORDER APPLIES ⚠️ highly recommended for resellers 📲 Whatsapp Ayuni cepat2 @ 8305291

#bruneidarussalam #bandarseribegawan #bruneimuara #tutong #temburong #kualabelait #bruneionlinesellers #borongtudungmurah #bruneionlineshopping #onlineshopmurah #brunei #bruneifm #borongmurah #borongtudung #chiffon #chiffonbawal #terbaru #terbaik #hotselling
@borongbyayuni
Brunei

⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️ 🎌SIAPA MAU HARGA PROMO CEPAT2 DM🎌 Assalamualaikum ☀ Bismillahirrahmanirrahim... Pre Order Cotton Voile Printed ❤️20pcs Bnd$90 ❤️10pcs Bnd$50 ⚠️ MINIMUM ORDER APPLIES ⚠️ highly recommended for resellers 📲 Whatsapp Ayuni cepat2 @ 8305291 #bruneidarussalam #bandarseribegawan #bruneimuara #tutong #temburong #kualabelait #bruneionlinesellers #borongtudungmurah #bruneionlineshopping #onlineshopmurah #brunei #bruneifm #borongmurah #borongtudung #chiffon #chiffonbawal #terbaru #terbaik #hotselling

Adakah biskita mau mendapat side income atau online business tanpa modal? Hanya menggunakan FACEBOOK, INSTAGRAM, WHATSAPP, TWITTER and ETC sebagai business platform boleh membantu kita dapat side income $$$ dan juga bahan promosi dengan mudah.

Join lah group RESELLER BORONG BY AYUNI sekarang for FREE tanpa syarat2. TAK NAK yang hanya jadi CCTV atau BERSAHAJA. Terbuka pada Student, Part Timers, Online shop yang nak tambah product jualan,Housewifes and Lelaki2 yang berminat business online.

Siapa nak info lanjut boleh Whatsapp terus ke 📲http://www.wasapku.com/+6738305291

#bandarseribegawan #tutong #kualabelait #seria #bawalborong #temburong #kualabelait #brune#bruneionlines #borongtudungmurah #bruneionlineshopping #onlineshopmurah #brunei #bruneifm #borongmurah #borongtudung #pleated #chiffonlover #terbaru #terbaik #hotselling #chiffonshawlmurah #borongbyayuni #cotton #bawalprinted #voile #bruneishop #igbrunei #sayajualsayapakai
@borongbyayuni
STKRJ Katok B

Adakah biskita mau mendapat side income atau online business tanpa modal? Hanya menggunakan FACEBOOK, INSTAGRAM, WHATSAPP, TWITTER and ETC sebagai business platform boleh membantu kita dapat side income $$$ dan juga bahan promosi dengan mudah. Join lah group RESELLER BORONG BY AYUNI sekarang for FREE tanpa syarat2. TAK NAK yang hanya jadi CCTV atau BERSAHAJA. Terbuka pada Student, Part Timers, Online shop yang nak tambah product jualan,Housewifes and Lelaki2 yang berminat business online. Siapa nak info lanjut boleh Whatsapp terus ke 📲http://www.wasapku.com/+6738305291 #bandarseribegawan #tutong #kualabelait #seria #bawalborong #temburong #kualabelait #brune #bruneionlines #borongtudungmurah #bruneionlineshopping #onlineshopmurah #brunei #bruneifm #borongmurah #borongtudung #pleated #chiffonlover #terbaru #terbaik #hotselling #chiffonshawlmurah #borongbyayuni #cotton #bawalprinted #voile #bruneishop #igbrunei #sayajualsayapakai

Next